Приятели

Аз съм много благодарна за всички приятели в живота си! Благодаря на всеки, който ми е дарил своята любов и загриженост. Благодаря на всеки един, който е бил до мен и в радост, и в мъка. Благодаря и на тези, които са се включвали в щурите ми идеи и са ми вярвали безрезервно. Благодаря и на тези, с които пътувам, танцувам и осъмвам на сладка приказка.

Ето и някои от тях, които не само са мои приятели, но и партньори по различни проекти:

Росица Стакева

Сертифициран медиатор и констелатор
Роси е една много усмихната и позитивна дама, с която работя в терапевтични групи по метода на семейните констелации. Роси е единственият български констелатор, преминал във Франция пълното обучение на Идрис Лаор, създател на френската школа по констелации. Тя е сертифициран медиатор/констелатор, инструктор по еуфонични движения Самадева и Йога Самара, коуч по благополучието към Свободен университет Самадева (Libre Université du Samadeva) Франция, член е на Федерацията по психогенеалогия, фамилни и системни констелации, Франция. Сертифициран специалист по енергийна психология, използващ успешно техники като EFT (ТЕС), WHEE, BSFF, TAT, SDW, „Освобождаване на подсъзнанието”, „Мудра Vision” и др. Специалист по Енергийна Аюрведа Самадева. Партньорството ни се превърна в приятелство и аз съм много щастлива, че тя е част от моите приятели. При нашите срещи, улисани в приказки, часовете се изнизват и аз си тръгвам с усмивка и надежда, че съвсем скоро пак ще прекараме няколко часа заедно.

Грациела Миланова

Това, което ме сближи с Грейс, е, че и двете работим за един по-добър свят. Тя е прекрасен събеседник, наричам я „подвижна енциклопедия“, обиколила е над 80 държави и винаги има с какво да те заинтригува. Тя е много усмихната и позитивна личност. С Грейс ни сближи и проектът „Училище на живота“, на който тя е основател. Училището представлява 7-годишна трансформационна програма за по-щастлив живот. Аз имах честта и удоволствието да стана част от екипа на училището. Грейс се определя като свобода. За мен също тя е свобода, защото вярва в хората, в любовта, и че за да създадем щастлива и богата България, имаме нужда от щастливи и богати българи. През последните 16 години Грациела участва в България и в чужбина в семинари за личностна трансформация, обучения за работа с новите енергии, канализиране на информация от Акаша и общуване с Архангелите, активиране на светлинни ДНК кодове, генетични ключове. От години води медитации, създава обучения и раздава любов и светлина.

Радина Цанева

Радина притежава уникалната способност да преживява света в ритъм и рима. Тя пише стихове и текстове за песни. В нейната компания винаги е много забавно и интересно. Ради живее в търсене на по-смислен и осъзнат живот в среда на търсещи и развиващи се хора. Нещата, които наистина я радват и зареждат е общуването с правилни хора на правилни теми в правилното време. Потенциалите, които развива на този етап от живота си са свързани с различни форми на осъзнато движение на тялото чрез ума. Пътувала е до екзотични дестинации с цел да опозная света и себе си в него, за което благородно и завиждам. Аз с интерес попивам всяко преживяване за което ми споделя. Времето прекарано с нея минава неусетно. С цел изучаване на Тай-Дзи, Ради е посетила Аржентина - Сан Карлос де Барилоче за един месец. Пътувала е до Китай с цел посещение на шест свещени планини, по стъпките на великите майстори. Сред тях е и манастира Шаолин и пещерата на Бодхисатва. В Русия - Санкт Петербург е изучавала практики за укрепване на женските енергии и възстановяване на женското тяло. Радина води курс „Езикът на тялото – какво говорим, когато мълчим“. Освен, че е забавна, ерудирана и прекрасен събеседник, Ради е успешен мениджър. Завършила е Социална педагогика към Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ и е специализирала Международни икономически отношения и Външно-икономическа дейност на фирмата към Университета за национално и световно стопанство. Преминала е допълнителни квалификационни курсове в областите Мениджмънт, Маркетинг, Продажби и Финанси. Тя е завършила и Лидерският курс „Философия на успеха” в Марков колеж.

Елица Стоичкова

Ели е много слънчева и дейна личност. С нея имах удоволствието да се запозная на един семинар. Тя е човек, който непрестанно се развива, търси и помага на хората, и това ни сближи. Ели е педагог по професия и това е нейната сила, да открива силните страни в учениците, и да помага на хората да живеят по -щастливо. Желанието и да помага и учи хората я запалва да изучава Хюман дизайн. Тя има великолепната възможността да се учи директно от Ра Уру Ху. Благодарение на спечелването на първата си стипендия от Международното училище за дизайн на човека, единствената дадена до момента, получава своя сертификат, който и дава правото да води курса „Заживей дизайна си” и да помага на хората да разбират по-добре себе си. До сега е помогнала на над 500 човека да заживеят дизайна си. Докато изучава Хюман дизайн, най-голямо впечатление и правят книгите на Ричърд Ръд, заради достъпния и практичен начин, по който представя информацията и това я провокира да изучава Ген ключовете. Две години по-късно, започва и личната и кореспонденцията с Ричърд Ръд, който щедро споделя с нея цялото си учение. При обучението си за Ген ключовете стига до извода, че те ни дават безценна информация за нещата, които ни пречат да проявим гения си – нашите страхове. Ген ключовете ни учат как да приемаме по градивен начин страховете си и да отключим нашите дарби. Изучавайки собствените си ген ключове тя успява да разреши много дилеми в живота си и да разкрие най-доброто от себе си и започва да го прави и за хората. От тогава нейната лична мисия е да помага на всеки, който иска да разкрие и заживее своя личен гений. С Ели планираме общи проекти над които работим.

Стоян Гочев

Стоян Гочев е много енергичен и креативен мой приятел. Позитивната му нагласа за живота го прави приятен събеседник и партньор мечта. Със Стоян се запознах по време на едно от поредните обучения. Лежерната комуникация и общите интереси ни доведоха до разработване на съвместни наши обучения и проекти, както и до добро приятелство.

Мария Недялкова

Мария е очарователна дама която ме „зарази“ с магията на голямото си сърце. Всичко което прави Мария, го прави с любов. За нея в центъра на всичко стои само и единствено Любовта. Мария е отдадена да служи и помага на хората и това запали искрицата на нашето приятелство. Освен, че е много чистосърдечна и весела, тя е и много талантлива. Твори прекрасни бижута и аз се радвам да притежавам неща сътворени с нейната страст и талант.

Таня Стоименова

Заместник-изпълнителен директор на фирма "Балдаран Спринг" АД
Таня Стоименова е много лъчезарна, активна и амбициозна млада дама, която аз много харесвам. На 27 години тя е вече заместник-изпълнителен директор на фирма "Балдаран Спринг" АД, която произвежда и продава изворна вода на българския пазар. Изворната вода е подходяща за всекидневна консумация от всички възрасти поради ниското ѝ ниво на минерализация. Таня предоставя изворна вода "Балдаран" за всички мои събития. Няма да пропусна да отбележа, че аз консумирам само такава вода освен в редките случаи, когато ми свърши и нямам под ръка откъде да я купя. Освен предпочитан от мен партньор тя се превърна и в моя приятелка.

Мая Жилиева

С Мая ни сближи участието ни в един петдневен семинар. Продължихме приятелството си и след това. Имаме една обща „любов“ и тя е към книгите. Тя е старши преподавател по български език и новогръцки език в Департамента за езиково обучение и информационни технологии (ДЕОИТ) към НСА „Васил Левски”. Редактор на български книги и преводач от новогръцки език в т.ч. на „Любими кипърски приказки”. Освен, че е много добър текстописец и редактор, Мая е и отличен организатор. За периода 2012-2015 г. е първи секретар в посолството на Република България в Република Кипър, Никозия, с ресор образование и култура. Ако искате най-после да разберете къде и защо се пишат запетаите, кога да членувате с пълен и кратък определителен член – тя е вашият човек! Води курсове „Езикова култура“ и „Писмена комуникация“ и ще Ви обясни практически, а не със сложна терминология българския правопис и пунктуация.

Светлана Ганевска

Финансист
Светлана Ганевска е моя дългогодишна приятелка, която аз много ценя и обичам, макар и да нямаме време за чести срещи. Аз съм кръстница на малката ѝ дъщеря и се възхищавам на начина, по който е възпитала и отгледала децата си. Освен, че е добър приятел, тя е много амбициозна и активна и е отличен финансист. Към нея се обръщам за счетоводни услуги, за консултации и по най-сложни данъчни казуси. Като счетоводител и финансист тя е натрупала много богат опит в различни бизнес сфери и зная, че професионалният съвет, който ми дава, е най-доброто решение.

Даниела Лазарова

Интериорен дизайнер
Даниела Лазарова е моя много близка приятелка, с която прекарвам незабравими мигове. Нашите срещи не са много чести, но когато сме заедно, се потапяме в разговори, свързани с книгите, с духовното развитие, оригиналните и естетичните решения в обзавеждането и модата, пътуванията, порасналите ни деца... Тя е талантлив и успешен интериорен дизайнер и имах удоволствието да направи проектирането и дизайна и на моя апартамент. Стана невероятен!

Катерина Ташева

Журналист и сладкар
Катето е едно слънчево момиче с голямо сърце. С нея се запознах покрай народните танци. Заедно сме се забавлявали, пътували и сме си партнирали. За мои събития и празници Катето приготвя невероятни сладкиши. Ако искате да прекарате празника си с атрактивни и вкусни изкушения, това е човекът, който може да се погрижи за това.

Румяна Стаматова

Специалист Трудова медицина
Румяна Стаматова е моя приятелка, която много обича да разказва вицове и когато имам възможност се забавлявам в нейната компания. Напоследък тя се развива в емоционален и духовен аспект. Руми е управител на лицензирана служба по трудова медицина и ме консултира по отношение на нормативните изисквания в тази сфера и провежда обучения по безопасност и здраве.

Лъчезар Лалев

Графичен дизайн
Лъчо е един много талантлив, креативен и весел човек с голямо сърце, който не пропуска да ми показва колко ценен приятел е. Той е графичен и уебдизайнер и освен че е много голям професионалист, на когото съм поверила фейсбук страничката и сайта си, той е и много забавен, кръшен в танците и изключително приятен събеседник.

Теодора Попова

С Теди се запознах покрай любимите ни мъже. Теди е весела и много забавна. Обожава да пътешества и разказва много увлекателно за своите пътувания. Предполагам, че нейните ученици също имат късмета да се докоснат до нейните пленителни разкази за различни пътешествия. Теди е преподавател по немски език и е основател на „Образователен Център Прогрес“. Ако се чудите къде да учите лесно и увлекателно немски език, Теди е вашия учител. С нея ученето става забавно и лесно.