За мен

Казвам се Юлия и искам да помогна на колкото се може повече българи да живеят по-щастливо и осъществено. Ще ви разкажа коя съм аз и какво обичам да правя, както и какво ме накара да избера тази професия.

Дипломиран психолог съм, завършил своето образование във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Член съм на „Асоциация на психолозите в България“, международно сертифициран НЛП терапевт, член на Световното НЛП Общество (The Society of NLP), сертифициран фасилитатор по Psych-K от PSYCH-K Centre International, USA. Водя семинари в областта на ефективната комуникация, негативните емоции и чувства и нашето здраве - „Аз вярвам в себе си“, „Как да отглеждаме децата си“, „Любовта и парите“, „Магията да си желана жена“ и др. През месец септември 2016 година започва и обучението ми за новия трансформационен формат „Училище на живота“. През декември 2016 -та ще стартира първата група, водена от мен в училище.

И сега накратко ще ви разкажа за себе си...

И сега накратко ще ви разкажа за себе си. Аз съм една щастлива жена. Имам прекрасен син, любящ партньор, мечтана работа и много забавни и верни приятели. Организирам благотворителни кампании и участвам като доброволец в различни събития, което ме прави щастлива. Занимавам се с това, което харесвам, и имам куража и волята да следвам мечтите си.

В свободното си време обичам да чета книги - това е любимото ми занимание. Когато чета, се вдъхновявам и мечтите ми стават все по-големи и дръзки. Много обичам приятелите си и това да прекарвам време с тях. Чувствам се прекрасно и когато танцувам. Танците винаги са били моя страст. Когато чуя музика, сърцето ми трепва. През последните пет години играя народни танци и мога да кажа, че българският фолклор е една магия, която ме зарежда и в същото време разтоварва. Обичам и да рисувам. Откакто се помня, все нещо „драскам“ върху листа. Не съм особено талантлива, но това ми носи огромна наслада и вдъхновение. Обичам и да пътувам, защото усещам енергията и магията на всяко кътче, което посещавам. Обожавам да събирам информация за традициите и особеностите на всяко местенце, до което се докосна. Чувствам се изпълнена от срещите и приятелствата, които създавам с нови хора, както и от историите, които научавам за всяко място. Сега правя кратки пътувания, тъй като се занимавам с доста други неща, които са част от моето ежедневие, но не спирам да мечтая за всички места, които искам да посетя. В момента в топ 5 мечтани дестинации за мен са остров Мавриций, Мексико, Куба, Перу и Япония. Обичам цветята, театъра, силното лятно слънце, което пари раменете ти, шума на морските вълни, виното и още много неща.

Важно в моя живот е, че имам ясна цел, знам какво искам, и не спирам да я преследвам. Казват, че жените обикновено не знаят какво искат. Мисля, че това Ви е добре познато и ако сте от нежния пол, припознавате себе си. Аз съм голяма късметлийка, защото знам какво искам, а и имам до себе си мъж, който също знае какво искам. Тайната ми рецепта за щастливи партньорски отношения е, че обожавам партньор си, имаме изградено доверие, гледаме в една посока, и заедно се чувстваме свободни да следваме и сбъдваме мечтите си.

Какво ме накара да избера тази професия?

Още в ученическите си години много обичах да помагам на хората. Помагах не само със съвети как да се разрешат конкретни ситуации, но и давах съвети, когато някой е болен - какво да пие, за да се почувства по-добре, как да промие и превърже раната си т.н. Възхищавах се на лекарите и това, че спасяват човешки животи. Майка ми е медицински работник и вкъщи имаше много медицински книги. Прекарвах часове, ровейки се в тях. По онова време аз знаех толкова симптоми и лекарства, че съучениците ми ме наричаха „доктор Куин - лечителката“. Още тогава в мен се зараждаше желанието да помагам на хората, но не знаех как. Химията не беше от силните ми предмети и аз взех за себе си решение, че въпреки влечението ми към медицината, ще помагам по друг начин. По онова време приятелите ми винаги ме търсеха за съвет. Споделяха открито с мен. Според тях виждах нещата под друг ъгъл и винаги намирах безобиден начин да се разреши дадена ситуация. Имаше известен период след гимназията, в който се колебаех какво да продължа да уча. Исках да имам добра и доходна професия и докато се колебаех какво да запиша, дори започнах да работя като сервитьорка в квартална сладкарница. Тежък житейски проблем на моя приятелка, на която помогнах да започне живота си по нов начин, ме върна към желанието ми да помагам на хората. И аз взех решението да следвам психология. 

Дълги години съм се занимавала с различни неща - била съм директор в телевизия, ръководител по европейски проекти, участвала съм като редактор и организатор в издаване на поредица от книжки „Митове и легенди“ на издателство „Стандарт“, но признателността и благодарността на хората, на които съм помагала през годините, винаги са ме връщали към истинското ми призвание.

През последните 2 години посветих много от времето си да посещавам различни обучения за допълнителна квалификация, семинари и тренинги за личностно развитие, за да получа нови знания, за лична промяна и за да мога да помагам още по–пълноценно на хората, които ми се доверяват.